Obilježavanje 20 godina Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica

Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica jedina je ustanova u Hrvatskoj koja već 20 godina brine o potrebama sve djece, mladih, roditelja ali i svih ostalih članova obitelji. Osnivač  Centra je Grad Velika Gorica, a osmišljen je kao mjesto u kojem se provode preventivni programi koji djeluju na pozitivan razvoj djece i mladih u zajednici. Centar godišnje ima između 1700 i 2000 korisnika.

U utorak 25.travnja 2023.g. u 12.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica Centar za djecu mlade i obitelj je proslavio 20 godina svog rada. Na svečanosti su se prisutnima obratili gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Krešimir Ačkar koji je obećao da će za 5 godina Centar dobiti svoj prostor. Govorila je i zamjenica pravobraniteljice za djecu mr.sc. Maja Gabelica Šupljika koja je govorila o važnosti ulaganja u sve članove zajednice, a Matija Dražetić, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Velika Gorica je govorio o važnosti Centra za njega i za njegovo odrastanje, kao i za njegove vršnjake. Prof.dr.sc. Martina Ferić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, ujedno i predsjednica Stručnog vijeća Centra je govorila o Centru kao mjestu gdje se susreću teorija i praksa, gdje se provodi ono što se dobije u znanstvenim istraživanjima. Dr.sc. Arijana Mataga Tintor, savjetnica u Gradu Velikoj Gorici je govorila o počecima rada Centra ikako je nastalaideja o osnivanju ove jedinstvene ustanove. Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra je progovorila o tome koliko je emocija utkano u tu jedinstvenu ustanovu.

Čitavo događanje moderirala je poznata voditeljica Jelena Glišić, prisutni su pogledali i kratki film o Centru, pa su mogli čuti i perspektivu roditelja, stručnjaka, studenata, a rješavali su i kratki kviz o Centru, pa su doznali da najmlađi korisnik Centra ima samo 10 dana, a najstariji 79 godina.

Na kraju je rečeno koji su planovi za budućnost Centra za djecu mlade i obitelj– nastavak brige o djeci i mladima, o mentalnom zdravlju, kao i rad na dječjoj participaciji i radu Dječjeg gradskog vijeća.