SUDJELOVANJE NA STRUČNOM SKUPU “KOMUNIKACIJA BEZ ŠUMA – DJECA U FOKUSU”

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova RH organiziralo je  Stručni skup pod nazivom “Komunikacija bez šuma – djeca u fokusu” koji je održan u utorak  12.09.2023.godine na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik”.

Cilj skupa bio je intenziviranje komunikacije, razmjena znanja, iskustva i stavova stručnjaka i znanstvene zajednice radi boljeg razumijevanja različitih perspektiva vezanih uz zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, jačanje sustava detekcije djece i mladih s rizicima u ponašanju te rad s djecom i mladima u cilju pronalaženja kvalitetnih i učinkovitih zajedničkih programa djelovanja.

Na stručnom skupu održana su tri panela:

Panel 1: Interdisciplinarnom suradnjom do otpornijeg društva

Panel 2: Integrirani pristup u prepoznavanju rizičnih čimbenika

Panel 3: Aktivno djelovanje – izazovi i prijedlozi rješenja.

Ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović, prof. psihologije, sudjelovala je na ovom skupu u ulozi panelistice na temu “Integrirani prisutp u prepoznavanju rizičnih čimbenika” te je imala priliku prisutnima predstaviti 20 godišnji rad Centra za djecu mlade i obitelj. 

Uz ravnateljicu Puljiz Vidović, na spomenutom panelu sudjelovali su prof.dr.sc. Nataša Jokić Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu,  izv.prof.dr.sc. Dora Dodig Hundrić s Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu,  dr.sc. Renata Ćorić Špoljar iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Ella Selak Bagarić iz Centra za zdravlje mladih DZZ Istok, Alma Rovis Brandić iz Agencije za odgoj i obrazovanje i Dragan Josipović iz Ravnateljstva policije MUP-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati ...