NA SVEČANOM SAVJETOVANJU GRADOVA I OPĆINA – PRIJATELJA DJECE AKTIVNO SUDJELOVALI PREDSTAVNICI GRADA VELIKE GORICE

U utorak, 19.12. 2023. g. u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održano je Svečano savjetovanje Programa gradovi i općine – prijatelji djece.

U uvodnom dijelu Savjetovanja dr.sc. Arijana Mataga Tintor održala je izlaganje na temu „Važnost strateškog planiranja za djecu u lokalnoj zajednici“ te je najavila izradu Strateškog plana za djecu Grada Velike Gorice za sljedeće trogodišnje razdoblje, a u skladu s novom metodologijom Programa Gradovi i općine – prijatelji djece.

Nakon izlaganja, održan je panel na temu sudjelovanja djece u donošenju dokumenta u kojem su sudjelovali predstavnici donositelja odluka i članovi Dječjih gradskih vijeća. U panelu su Veliku Goricu predstavljali Jan Biškup, član Dječjeg gradskog vijeća i Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice. S predstavnicima Opatije i Svete Nedelje razgovarali su o načinima sudjelovanja djece u donošenju odluka u lokalnim zajednicama te o najvećim izazovima ostvarivanja dječjeg participativnog prava na lokalnim razinama.

Ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović izvijestila je nazočne o izvidu u Općinu Velika koja je dobila status Općina – prijatelj djece. Na skupu su također sudjelovale savjetnica Petra Gotal i mentorica u dječjem gradskom vijeću Matea Hrženjak.

Predstavnici Grada Velike Gorice primili su i Povelju za NAJ akciju u 2023. godini. Riječ je o projektu izbora najboljeg školskog participativnog projekta koji je proveden u suradnji Grada, Centra za djecu, mlade i obitelj te Dječjeg gradskog vijeća.

Sudjelovanje predstavnika Grada Velike Gorice na svečanom Savjetovanju još jednom je pokazalo istaknutu ulogu Velike Gorice u različitim područjima ostvarivanja dječjih prava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)