OTVOREN DJEČJI TJEDAN I IZLOŽBA PLAKATA CENTRA ZA DJECU MLADE I OBITELJ

U ponedjeljak 9.listopada 2023.g. u Galeriji Trumbetaš otvoren je Dječji tjedan i izložba plakata koji su nastajali tijekom 20-godišnjeg rada Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica. Prilikom otvorenja sve prisutne je pozdravila ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Marta Roginić, a Dječji tjedan je otvorio gradonačelnik Krešimir Ačkar. Program je moderirao Matija Dražetić, mentor u Dječjem gradskom vijeću.

Plakati su podijeljeni u nekoliko skupina – tu su univerzalni plakati kojima su se predstavili brojni programi i aktivnosti Centra. Posebnu skupinu čine plakati kojima se osnovnoškolci pozivaju da se uključe u ljetne radionice.

Za pojedine programe osmišljeni su posebni plakati, naprimjer „Tečaj za buduće roditelje“. Tu su i plakati koji su nastali povodom obilježavanja 10. i 20. obljetnice rada. Neki su plakati naslovnice knjiga i publikacija koje je Centar izdao, a svakako vrijedi spomenuti plakat kojim se djeca pozivaju da se uključe u rad Dječjega gradskog vijeća i tako (is)koriste svoje pravo na sudjelovanje.

Posebnu skupinu na izložbi čine plakati kojima se svake godine u veljači građani, stručna javnost, djeca i mladi pozivaju da se uključe u tribine povodom Tjedna psihologije, na kojima se progovara o važnim temama vezanim uz djecu i njihova prava, mlade i roditelje.

Plakate su dizajnirali umjetnici Hana Tintor i Marko Nujić.

Uz plakate, na izložbi se može vidjeti kratki video koji je nastao povodom obilježavanja 20 godina rada Centra za djecu mlade i obitelj, a osmislio ga je, snimio i montirao Filip Fruk.

Izložba će biti otvorena do 15.listopada 2023.g.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)