13. zajednička sjednica  predstavnika djece iz Dječjih vijeća, foruma i NEF mreže

Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora bio je domaćinom 13. zajedničke sjednice  predstavnika djece iz Dječjih vijeća, foruma i NEF mreže iz cijele Hrvatske sa zastupnicima u Hrvatskome saboru, čiji je nacionalni koordinator Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske. 

Tradicionalni, 13. susret predstavnika djece iz Dječjih vijeća, foruma i NEF mreže, okupio je djecu u dobi od 9 do 15 godina iz 25 gradova i općina diljem Hrvatske, a Susret se održao, 29. studenoga 2023.  Susret je omogućilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru projekta „Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj razini“.

Veliku Goricu su predstavljali dječji gradski vijećnici Jan Biškup i Patricija Godinić. 

Jan je održao govor o važnosti mentalnog zdravlja te naglasio kako je djeci i mladima ovo vrlo važna tema. Istaknuo je da se  nada da će se snažnije djelovati zapošljavanjem stručnjaka u škole te otvorenjem centra (poput našeg u Velikoj Gorici). 

Patricija o opisala život djece u svojoj ruralnoj sredini u Buševcu. Naglasila je kako im je lijepo živjeti u maloj sredini u prirodi te da imaju mnoge aktivnosti ali I nedostatke poput prijevoza. Navela je da se nada da svako selo ima barem neko mjesto za djecu; vrtić, udrugu ili društveni centar.

Moglo bi vas zanimati ...