Sanda Puljiz Vidović

Ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica

 

SANDA PULJIZ VIDOVIĆ ravnateljica je Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica od njegovog osnutka 2003.godine. Diplomirala je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te je diplomirala za Geštalt psihoterapeuta pri Centru IGW u Zagrebu u suradnji s Institut fur Integrative Gestalttherapie Wurzburg (IGW). Od završetka studija sudjeluje u brojnim seminarima i edukacijama od kojih bi izdvojila edukaciju EUPC „Training of Trainers“ for the European prevention Curicullum (EUPC): Training for decision-opinion-and policy makers“.

 U Centru za djecu mlade i obitelj veći dio svog radnog vremena posvećuje organizacijskim i promotivnim aktivnostima, a uz poslove rukovođenja radi individualna savjetovanja, drži predavanja, treninge i edukacije. Koautorica je i voditeljica programa „Trening komunikacijskih vještina“ za odgojitelje i stručne suradnike nastao u sklopu EU projekta „Integracija djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju u redovni predškolski sustav u gradu Velikoj Gorici“.

Piše stručne članke za stručne časopise, zbornike i portale. S dr.sc. Arijanom Mataga Tintor  napisala je „Vodič za roditelje“ kojeg je   izdao Grad Velika Gorica. Glavna je urednica i autorica članaka u priručniku „Raditi s djecom, mladima i obitelji – Iskustva Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica“ (izdao Centar za djecu, mlade i obitelj 2010.g.)  te „Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“ (izdao Centar za djecu, mlade i obitelj 2015.g.). Jedna je od autorica priručnika za pomoćnike u nastavi „Lektira za pomoćnike“ kojeg je izdao Grad Velika Gorica 2021.g.

Redovito predstavlja rad Centra i Grad Veliku Goricu na domaćim i međunarodnim konferencijama, simpozijima i stručnim skupovima te je sama organizirala i moderirala brojne tribine i okrugle stolove, drži predavanja po školama i vrtićima, te je redovita gošća u radio i TV emisijama.

Članica je nekoliko povjerenstava u Gradu Velikoj Gorici, Povjerenstva za stručni nadzor i Etičkog odbora pri Hrvatskoj psihološkoj komori te je nekoliko puta bila članica Programskog odbora Godišnje konferencije hrvatskih psihologa. Surađivala je na brojnim projektima na lokalnoj i nacionalnoj razini te na međunarodnom PRECEDE projektu.

Vanjska je suradnica Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakulteta na dijelovima kolegija te je gost predavač na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i na Odsjeku za psihologiju na Hrvatskim studijima. Mentorica je studentima Odsjeka za psihologiju Filozofskom fakulteta za studentsku praksu.

Dobitnica je društvenog priznanja „Marulić: Fiat Psychologia“ za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije, a koju dodjeljuje Hrvatsko psihološko društvo, dobitnica je zahvalnice Hrvatske psihološke komore za dugogodišnji doprinos razvoju struke te je dobitnica nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića za 2013.g.