Iva Bačurin

iva.bacurin@centar-dmo-vg.hr

IVA BAČURIN stručna je suradnica u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica od 2003.god., po zanimanju je dipl. socijalna radnica. Završila je edukaciju iz psihoterapijskog pravca Kibernetika psihoterapije. Redovito se stručno usavršava kroz različite seminare i edukacije te sudjeluje na stručnim skupovima, a trenutno pohađa edukaciju iz Integrativne dječje i adolescentne psihoterapije. Završila je edukaciju pod vodstvom Jespera Juula za voditelje seminara Familylab-a Hrvatska. Jedna je od autorica knjige “Raditi s djecom, mladima i obitelji – iskustva Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica” (uredila Sanda Puljiz, izdao Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica).

Radila je u nevladinim udrugama kao autorica i voditeljica kreativno – socijalizacijskih radionica, u Centru za socijalnu skrb te u Zajednici mladih Zagreb SOS Dječjeg sela Lekenik kao odgajatelj. Voditeljica je seminara za roditelje Familylab Hrvatska.

Profesionalni interes joj je odnos između roditelja i djece, te utjecaj stresa na mentalno i tjelesno zdravlje. U savjetovališnom radu usmjerila se na rad s roditeljima i mladim osobama.

Autorica je i voditeljica programa „Roditeljstvo na drugačiji način“ i Klub “Kreativno roditeljstvo”. Osmislila je i vodi program „Stresite stres“ namijenjen odraslima koji žele osvijestiti vlastite izvore stresa i strategije nošenja sa stresom te otkriti kako stres utječe na zdravlje. Autorica je i voditeljica „Konzultacijske grupe“ za vanjske suradnike i volontere Centra za koje vodi i individualne konzultacije kako bi im se osigurala što kvalitetnija podrška u radu. Također je i mentorica studentima socijalnog rada koji provode obaveznu praksu u Centru. Osmišljava i vodi programe za provođenje slobodnog vremena namijenjenih obiteljima, djeci i mladima: “Obiteljska kreativna radionica”, „Hobby art radionica“ i “Likovna radionica”.

Koautorica i voditeljica je edukacijske radionice „Radionice o radionici“ – programa koji je osmišljen za vanjske suradnike Centra te “Treninga komunikacijskih vještina” za odgojitelje i stručne suradnike dječjih vrtića u sklopu projekta “Integracija djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju u redovni predškolski sustav u gradu Velikoj Gorici”.