VELIKA GORICA DOBILA POVELJU ZA NAJ-AKCIJU 2022.

Na savjetovanju kojeg organizira Središnji koordinacijski odbor “Gradovi i općine – prijatelji djece” koje je održano 5.prosinca 2022.g. u Hotelu Acamida u Zagrebu Gradu Velikoj Gorici dodijeljena je povelja za uspješno provedeno NAJ-AKCIJU 2022. pod nazivom “Odrastanje bez nasilja”. Povelju su preuzele dr.sc. Arijana Matagas Tintor, stručna savjetnica u Upravnog odjelu za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice i Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica.

Riječ je o akciji koja je nastala na inicijativu djece – članova Dječjeg gradskog vijeća u listopadu ove godine. Naime, tada su vijećnici gradonačelniku gosp. Krešimiru Ačkaru iznijeli problem povećanog nasilja u školama. Na to je reagirao Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica te je organizirana tribina pod nazivom “Odrastanje bez nasilja” koja je održana u studenom ove godine u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta i koja je izazvala velik interes javnosti. Na tribini su sudjelovali stručnjaci ali i djeca koja su otvoreno progovorila o navedenom problemu. 

Na savjetovanju je održan i panel pod nazivom “Dječja participacija na lokalnoj, regionalnoj i EU razini” kojeg je moderirala dr.sc. Arijana Mataga Tintor, stručna savjetnica u Gradu Velikoj Gorici.

Središnji kooordinacijski odbor Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” čine predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Hrvatske zajednice općina, Hrvatske zajednice županija i koordinatora iz drugih gradova i općina.