U dvorištu Centra za djecu mlade i obitelj održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

U ponedjeljak 4.listopada 2021.g. je započeo ovogodišnji Dječji tjedan u Velikoj Gorici i to sjednicom Dječjeg gradskog vijeća koju je otvorio predsjednik Vijeća Matija Dražetić. Vijećnici su se okupili u dvorištu Centra za djecu mlade i obitelj, pa su tamo dočekali gradonačelnika Krešimira Ačkara. Nakon uvodnih riječi i predstavljanja, vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku. Teme su bile raznovrsne – od uređivanja školskih igrališta, poboljšanja prijevoza do promišljanja o tome kako će koronavirus ostaviti posljedice na sve nas. 


Uz aktualna pitanja koja se tiču kvalitete života u gradu u koje žive i obrazovanja, vijećnike je zanimalo kako je gradonačelnik razvijao svoju vlastitu političku karijeru. Posebno su se dotaknuli teme dječje participacije – koliko je važno da ih se sluša i potiče da sudjeluju u svim aktivnostima koje se njih tiču. 

Gradonačelnik je pohvalio inicijativu Dječjeg gradskog vijeća od samog početka pa do danas koja je, istaknuo je, donijela mnogo toga promjena u predškolskom i školskom sustavu na području Velike Gorice. 

Na kraju su vijećnici posjetili izložbu koja je postavljena u prostoru Centra za djecu mlade i obitelj, a koja se već tradicionalno postavlja u Dječjem tjednu.