RAZGOVOR POČINJE FILMOM – POZIV ZA RODITELJE

 

U Hrvatskoj 98% mladih ima siguran pristup internetu i dnevno provode u prosjeku 3,5 sata na mreži. Gotovo svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina komunicira na internetu s osobama koje nisu upoznali uživo. Nakon komunikacije s nepoznatim osobama, jedno od sedmero djece se našlo uživo s osobom koju su upoznali putem društvenih mreža. Brojna istraživanja pokazuju da se sve više djece susreće s pornografskim sadržajima na internetu, ali i da imaju probleme zbog vlastitog fizičkog izgleda jer smatraju da ne izgledaju dovoljno lijepo. O svim problemima s kojima se susreću mladi na internetu i na društvenim mrežama progovara i švedski film PewPewPew koji je uvršten na brojne festivale diljem svijeta.

Film PewPewPew otvara brojna pitanja o društvenim vrijednostima, budućnosti, usamljenosti i opsesiji izgledom, a također govori i o pravom značenju života u kojem naizgled imamo sve.

Nakon projekcije filma slijedi rasprava o problematici filma sa stručnjacima – psihologinjama Sandom Puljiz Vidović, ravnateljicom i Jelenom Cvetnić, stručnom suradnicom Centra. Film je prvenstveno namijenjen roditeljima, ali i svim građanima Velike Gorice. Ulaz je besplatan.

„Razgovor počinje filmom za roditelje“ će se održati u Centru za djecu mlade i obitelj Velika Gorica, Kurilovečka 48 u četvrtak 15. listopada 2020.godine u 18.00 sati.

Zbog epidemioloških mjera ograničen je broj sudionika, pa molimo sve zainteresirane roditelje da se obavezno prijave na telefon 6231-734, mobitel 091/6231-734, e-mail info@centar-dmo-vg.hr ili putem FB Centra za djecu, mlade i obitelj.

 

Projekcija se organizira u sklopu projekta Razgovor počinje filmom Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator uz financijsku podršku Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj.