PREDSTAVLJEN RAD CENTRA NA 1. MEĐUNARODNOM SKUPU ODJELA ZA PSIHOLOGIJU HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA

U petak 8.prosinca 2017.g. predstavljen je rad Centra za djecu, mlade i obitelj u vidu simpozija na 1. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Tema skupa bila je “Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji” a održan je 7. i 8.prosinca.

Simpozij pod nazivom “Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica – primjer institucionalne brige o djeci, mladima i obiteljima u lokalnoj zajednici” vodila je ravnateljica Sanda Puljiz Vidović.

Prvo izlaganje imala je dr.sc. Arijana Mataga Tintor, stručna savjetnica u Gradu Velikoj Gorici koja je govorila o ulozi i važnosti lokalne zajednice u organiziranju usluga za djecu i za sve članove obitelji i ukratko predstavila što sve Velika Gorica nudi svojim građanima.

U drugom izlaganju Sanda Puljiz Vidović dala je osnovne podatke o radu Centru – o broju korisnika, raznolikosti programa i širini aktivnosti koje Centar nudi svojim građanima i koja je njegova važnost u brizi za sve članove obitelji u lokalnoj zajednici.

Treće izlaganje bilo je posvećeno programima za predškolce, pa je Sandra Matijević, stručna suradnica u Centru ukratko opisala programe za djecu od 3 do 6 godina, a u četvrtom izlaganju su ona i Iva Bačurin opisale programe za osnovnoškolce – od kreativnih i socijalizacijskih do edukativnih programa namijenjenih efikasnijeg usvajanju školskog gradiva.

Peto izlaganje je Iva Bačurin posvetila programima za roditelje i odrasle, koji su brojni i dobro posjećeni, a što govori o dobroj pozicioniranosti Centra u lokalnoj zajednici.

Publika se mogla uvjeriti u sveobuhvatnost rada ove institucije, o politikama koje su dovele do njenog osnivanja te su čuli kratak pregled programa koji se uspješno provode već godinama. Programi se osmišljavaju na temelju iskazanih potreba građana i rezultata evaluacije, a Centar se ističe i autentičnošću svojih programa.