PREDSTAVLJANJE REZULTATA ISTRAŽIVANJA I CENTRA ZA DJECU MLADE I OBITELJ KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE

U utorak 22.ožujka 2022.g. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održan je stručni skup na kojem je dr.sc. Boris Jokić predstavio rezultate istraživanja “Utjecaj pandemije na odgojno-obrazovni sustav” koje je provedeno u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj. Prema rezultatima istraživanja, posljedice pandemije ali i potresa su očite i vidljive na mentalnom zdravlju djece i mladih. Dr.sc. Jokić je istaknuo kako je izuzetno važno senzibilizirati mlade da potraže stručnu pomoć kada im je to potrebno.

Nakon njega je ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović predstavila rad te jedinstvene ustanove u našoj zemlji koji je primjer dobre prakse. Ravnateljica je opisala djelovanje Centra u lokalnoj zajednici u kriznoj situaciji. Na stručnom skupu je istaknuta važnost postojanja čvrste uporišne točke u lokalnoj zajednici – institucije u kojoj rade stručnjaci koji se mogu brzo prilagoditi i odgovoriti na potrebe građana u svim situacijama, a posebno u krizi. 

Organizator stručnog skupa bio je Središnji ured za demografiju i mlade, a u suorganizaciji Grad Velika Gorica. Na početku se prisutnima uvodnim pozdravom obratila  Željka Josić,dr.med., državna tajnica u Središnjem uredu za demografiju i mlade te Neven Karas, zamjenika gradonačelnika Velike Gorice. Stručni skup je moderirala dr.sc. Arijana Mataga Tintor, stručna savjetnica u Gradu Velika Gorica.