PREDSTAVLJANJE RADA CENTRA ZA DJECU MLADE I OBITELJ NA DRŽAVNOM SKUPU PSIHOLOGA

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je Državni skup psihologa koji se održava u online obliku 25. i 26. studenog 2021.g. Naziv stručnog skupa je “Multidisciplinarni pristup i međuresorna suradnja kao podrška radu u odgojno-obrazovnom sustavu”. Tako je u četvrtak 25.11.2021.g. ravnateljica Sanda Puljiz Vidović, zajedno s psihologinjom Osnovne škole Eugena Kvaternika Gordanom Novković Poje, imala izlaganje pod nazivom “Suradnja Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica s osnovnim školama za dobrobit djece”.

U uvodnom dijelu su predstavljeni programi i način rada Centra, a psihologinja Gordana Novković Poje je izložila načine suradnje stručnih suradnika škola  s Centrom, iznijela primjere iz prakse te navela prednosti te suradnje. Posebno je predstavljen rad u kriznim situacijama, kao što je pandemija COVID-19 virusa i potresi koji su pogodili velikogoričko područje. Sudionici stručnog skupa su poseban interes pokazali za stručne publikacije koje je Centar izdao. 

Na skupu je sudjelovao velik broj psihologa zaposlenih u sustavu obrazovanja, pa su imali prilike čuti primjer dobre prakse međuresorne suradnje u Velikoj Gorici, a brojni su imali potrebu pohvaliti rad Centra za djecu mlade i obitelj.