ODRŽANA TRIBINA “SURADNIČKA KOMUNIKACIJA U NAJBOLJEM INTERESU DJETETA”

Povodom 13. Tjedna psihologije Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica je i ove godine organizirao tribinu za sve zainteresirane s ciljem popularizacije psihologije kao znanosti.

Tribina pod nazivom “Suradnička komunikacija u najboljem interesu djeteta” održana je u utorak 18.veljače 2020.g. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Gošće na tribini su bile psihologije Jelena Vojvoda, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Marina Trbus iz Pučkog učilišta Korak po korak i Maja Detelić iz DV Lojtrica. Kao sugovornik je sudjelovao i Marin Gruja, učenik 8. razreda OŠ Eugena Kumičića, a tribinu je moderirala ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović, također psihologinja.

Na tribini je bilo riječi o tome zašto je suradnička komunikacija važna, koliko je ona važna za dijete i što uopće znači pojam “u najboljem interesu djeteta”. Govornici su iznosili vlastite primjere dobre ili loše komunikacije sa stručnjacima koji rade u dječjim vrtićima i školama, a razvila se i živa diskusija u publici.