ODRŽAN TEČAJ ZA BUDUĆE RODITELJE

Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica organizirao je “Tečaj za buduće roditelje” od ponedjeljka 19. do petka 23.rujna 2022.g. Tečaj je namijenjen budućim majkama i očevima koji su se pripremali za optimalnu trudnoću, porod kao i za prve mjesece s novorođenom bebom.

Naime, iskustva djeteta s neposrednom okolinom utječu na razvoj strukture dječjeg mozga, a te promjene su trajne pa one stoga bitno utječu na cjelokupni razvoj djeteta i kasnije razvoj odrasle osobe. Najvažniju ulogu u djetetovom životu imaju njegovi/njeni roditelji. Za podizanje djece potrebna su znanja i iskustva, pa stoga Centar za djecu mlade i obitelj i ovim Tečajem ulaže napore u dodatne edukacije (budućih) roditelja imajući u vidu da dijete nije samo briga roditelja i uže obitelji nego i šire zajednice. 

Tečaj za buduće roditelje se sastoji od pet interaktivnih predavanja – od teorijskih i od praktičnih dijelova te se nastoji buduće roditelje pripremiti sa što više konkretnih primjera i vježbi u kojima budući roditelji sudjeluju.

U navedenom tečaju predavanja su održali ginekologinja dr. Elvira Matijević, patronažna sestra Ljubica Zrno, psihologinja Gordana Novković Poje, fizioterapeutkinja Ines Tomić Šandrk i nutricionistkinja Mirna Trumbetaš. 

Tečaj je održan zahvaljujući financijskoj podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.