KAKO U KRIZI STEĆI NOVE SNAGE?

Povodom 14. Tjedna psihologije Centar za djecu mlade i obitelj organizirao je tribinu pod nazivom “Kako u krizi steći nove snage?”. Tribina je održana u srijedu 17.veljače 2021.godine u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. S obzirom na postojeće epidemiološke mjere, svi zainteresirani su tribinu mogli pratiti i online.

Gošće tribine su bile psihologinje Dušanka Kosanović, FamilyLab, Ivana Ćosić Pregrad, Zagrebačko psihološkog društvo, Jelena Cvetnić, Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica i Sanda Puljiz Vidović, Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica.

Na tribini su gošće komentirale posljedice pandemije, online nastave, rada od kuće, promjene načina života zbog izolacije te nekoliko snažnih potresa koji su zadesili ovo područje. Dušanka Kosanović je komentirala koje su posljedice za mentalno zdravlje odraslih te je poručila da će posljedice biti vidljive tek nakon dužeg vremenskog razdoblja. Ivana Ćosić Pregrad je govorila koje su posljedice pandemije i potresa na djecu, ali i na roditelje. Jelena Cvetnić je iznosila podatke o tome kako građani Velike Gorice traže pomoć u Centru za djecu mlade i obitelj i kolika je potreba za takvim uslugama. Tribinu je moderirala Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra.

Na kraju je zaključeno da je od ključne važnosti psihološka podrška tijekom pandemije i nakon potresa i da ona treba biti dostupna svim građanima. Upravo je Centar za djecu mlade i obitelj prepoznat kao takva institucija u lokalnoj zajednici, koja je spremno reagirala na novononastalu situaciju i ponudila nove usluge za svoje građane. Na kraju su gošće poručile da, unatoč teškim vremenima, posjedujemo mehanizme nošenja s kriznim situacijama.