EDUKACIJA ZA TRENERE U SKLOPU PROJEKTA “RUKOMET SVIMA”

U Centru za djecu mlade i obitelj je u petak 10.svibnja 2019.g. održan prvi dio edukacije za rukometne trenere u sklopu projekta “Rukomet svima”, rukomet za djecu i mlade koju su održale ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović, psihologinja i stručna suradnica Sandra Matijević, dipl. socijalna pedagoginja. Riječ je o projektu koji će svojim aktivnostima pridonijeti većem uključivanju djece i mladih u sport kako bi se izbjegla socijalna isključenost obitelji sa slabijim socio-ekonomskim statusom na području Velike Gorice, ali i šire. Temelji za zdrav način života postavljaju se od najranije dobi, a ekonomska kriza i neimaština roditelja uvelike utječu na smanjenje mogućnosti uključivanja u športske aktivnosti djece i mladih.

Bavljenje sportom ne bi smjela biti privilegija, pa se tako ovim projektom nastoje uključiti djeca i mladih nezaposlenih roditelja, djeca iz jednoroditeljskih obitelji, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka kao i djeca iz obitelji s troje i više djece.

Provedba projekta je započela u prosincu 2018.g., a sredstva su dobivena iz Europskog socijalnog fonda. Ukupan iznos projekta je 800.000 kuna, a od toga je 680.000 kuna bespovratnih sredstava putem EU fonda.