EDUKACIJA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

U Centru za djecu mlade i obitelj Velika Gorica 3. i 4.studenog 2022.g. je održan prvi i drugi modul edukacije u sklopu projekta “Podrška pomoćnicima u nastavi” kojeg financira Grad Velika Gorica u sklopu javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu u 2022.godini. Nositelj projekta je Udruženje Djeca prva, a suradnici u projektu su  Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

Uloga pomoćnika u nastavi u odgojno-obrazovnom procesu temelji se na ideji o jednakim mogućnostima obrazovanja za svu djecu, na način da pomoćnici u nastavi uklanjaju prepreke koje stoje na putu obrazovnog uspjeha djece s teškoćama u razvoju. Svaka teškoća je drugačija i specifična tako da je iznimno važan individualni pristup svakom djetetu koji se postiže zahvaljujući educiranim pomoćnicima u nastavi.

Sudjelovanjem u edukaciji pomoćnici u nastavi unaprijedili su svoja znanja i vještine te ojačali svoje osobne i profesionalne kompetencije u svrhu što bolje pomoći djeci s teškoćama u razvoju koja su integrirana u redovne obrazovne programe. Teme prvog i drugog modula su “Stres i upravljanje jakim emocijama” i “Komunikacijske vještine”, a edukaciju je vodila ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović, prof. psihologije.