Predstavljanje Centra za djecu mlade i obitelj na Županijskom stručnom vijeću psihologa

U petak 22.veljače 2019.g. u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici održano je Županijsko vijeće psihologa osnovnih škola Zagreb – zapad, Zagrebačke županije i Karlovačke županije koji je vodila voditeljica Županijskog vijeća Gordana Novković Poje.

Skup je započeo s pozdravnim govorima pročelnika gosp. Nevena Topolnjaka i ravnateljice OŠ Eugena Kvaternika Moniku Brleković. Nakon toga su predstavljeni primjeri dobre prakse pa je dr.sc. Arijana Mataga Tintor i gradske uprave predstavila programe koji se provode u Velikoj Gorici izlaganjem “Škola i lokalna zajednica – ključni resursi prevencije i participacije”. Predstavnice Dječjeg gradskog vijeća učenice Hana Josić i Marija Martinčević iz OŠ E. Kvaternika su govorile o tome kako je biti u Dječjem vijeću iz njihove perspektive, a Kristina Malivuk Vujnović, psihologinja iz OŠ Novo Čiče je predstavila suradnju učeničkih vijeća iz OŠ Novo Čiče i OŠ Eugena Kvaternika.

Na kraju je ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj gđa Sanda Puljiz Vidović predstavila ustanovu koju vodi kao primjer brige o svim članovima obitelji. Nakon izlaganja se razvila žustra diskusija i razmjena iskustava.