ODRŽAN DRUGI DIO EDUKACIJE U SKLOPU EU PROJEKTA “RUKOMET SVIMA” – RUKOMET ZA DJECU I MLADE

Centar za djecu mlade i obitelj uključen je u EU projekt “RUKOMET SVIMA” – Rukomet za djecu i mlade. Riječ je o projektu koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a kojim se potiče bavljenje rukometom djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti na području Velike Gorice. Osnovna ideja je da uključivanje djece i mladih u sportske aktivnosti ne smije biti privilegija, već bi svako dijete i mlada osoba trebali imati tu mogućnost.

Nositelj projekta je HRK Gorica,  a partner na projektu je ŽRK Udarnik.

Stručnjakinje iz Centra za djecu mlade i obitelj pozvane su provesti edukaciju s ciljem poticanja komunikacijskih vještina rukometnih trenera koja dovodi do kvalitetnijih odnosa s djecom, mladima i njihovim roditeljima, ali i s ostalim članovima tima u kojem se radi. Također, jedan od ciljeva edukacije je rad s ranjivim skupinama djece i specifičnosti u radu s njima.

Edukacija je provedena u dva modula: 10. svibnja 2019. i 11. ožujka 2020.g.

Edukaciju su osmislile i provele psihologinja Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra i Sandra Matijević, dipl. socijalna pedagoginja, stručna suradnica u Centru.