Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

Međunarodni dan obitelji, koji se slavi 15.svibnja, svečano je obilježen u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u prostoru Muzeja Mimara.

U službenom dijelu “Iskustva i primjeri dobre prakse u području obiteljskih politika” ravnateljica Sanda Puljiz Vidović predstavila  je 15-godišnji rad Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica kao primjer institucionalne brige za sve članove obitelji. 

Također su predstavljeni modeli obiteljske politike i obiteljskih naknada u Francuskoj: izlaganje  “Inovativne usluge za obitelji u Francuskoj” imala je direktorica Službe za socijalnu politiku u departmanu Val de Marne (pariška regija) Martine Conin, a o  “Modalitetima čuvanja djece od 0 do 3 godine u Francuskoj” mogli smo čuti od Vincenta Enosa, direktora Službe za socijalno djelovanje Fonda za obiteljske naknada Tours.

Za to vrijeme u Atriju Muzeja su djeca članovi Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice imali radionicu i poster prezentaciju o tome kako participiraju u obitelji i u svojoj lokalnoj zajednici, kojoj su se priključili i sudionici skupa, a snimala se i Milenijska fotografija ispred Muzeja Mimara.

Službeni dio skupa otvorila je državna tajnica Ministarstva gospođa Marija Pletikosa kojoj su djeca iz Dječjeg gradskog vijeća uručila pismo kojeg su sastavili, a u kojem su progovorili o izazovima koje prolaze današnje obitelji.